Blefaroplastia

Clinica Dr. Marinescu » Față » Blefaroplastia
Este intervenția chirurgicală ce are ca scop, îndepărtarea excesului de tegument și țesut adipos, aflat la nivelul pleoapelor superioare și inferioare.

La pleoapele superioare se constată deobicei ptozarea – “căderea“ acestora, având ca efect îngustarea fantei palpebrale și în general, un aspect obosit al feței (la femei putând face și machiajul dificil); iar la pleoapele inferioare vom constată prezența unor “pungi” sau cearcăne accentuate.

Operația se realizează deobicei sub anestezie locală, combinată sau nu, cu anestezie intravenoasă.
Intervenția chirurgicală constă în excizia surplusului tegumentar și a depozitelor adipoase (de grăsime) de la nivelul pleoapelor superioare și inferioare. Inciziile se plasează în faldurile naturale ale pielii, astfel încât cicatricile rezultate să fie aproape invizibile.

Rezultatele sunt foarte bune, iar recuperarea rapidă. Deobicei pleoapele vor fi ușor edematiate și pot prezenta echimoze 3-4 zile după operație.

Complicațiile postoperatorii sunt foarte rare și sunt de regulă prevenite printr-o tehnică operatorie minuțioasă, dar și prin respectarea indicațiilor postoperatorii.

Pacientul/a nu va necesita spitalizare, iar caracterul minim invaziv al operației, face ca durerile postoperatorii să fie practic inexistente.

Eliminarea excesului de tegument și țesut adipos de la nivelul pleoapelor, va face ca aspectul dumneavoastră să fie mai întinerit, mai proaspăt și mai “ odihnit “.

Firele de sutură se extrag la 5-7 zile după operație.
Pacientul/a este sfătuit să evite activitățile fizice intense timp de 2-3 săptămâni după operație.