Mărirea buzelor

Clinica Dr. Marinescu » Proceduri Cosmetice » Mărirea buzelor
Este o procedură minim invazivă, ce are ca rezultat imediat mărirea volumului dar și accentuarea conturului buzelor. Aceasta se poate realiza prin injectarea de produse naturale (grăsime proprie) sau artificiale (acid hialuronic, silicon, etc).

Cel mai frecvent se practică injectarea cu acid hialuronic ( cunoscut sub diferite denumiri comerciale în funcție de firma producătoare ). Aceasta este o substanță prezentă în mod natural în organismul uman, având rolul de a asigura hidratarea fibrelor de colagen și elastina, și implicit de a menține suplețea, elasticitatea și tonicitatea tegumentelor. Produsul păstrează aspectul natural al pielii, resorbindu-se în timp.

Procedura este relativ simplă și se realizează deobicei sub anestezie locală sau prin aplicarea unor creme anestezice.

Contraindicațiile sunt restrânse: infecții locale de tip herpetic sau de altă natură, sarcina, alăptarea, tulburări ale coagulării, boli de colagen sau autoimune. Nu este necesară testarea produsului în prealabil.

După injectare, pacienții își pot relua activitățile obișnuite imediat. Este posibilă apariția unor mici echimoze sau a unui ușor edem (umflare) a zonelor tratate. Deobicei acestea dispar complet în 24 – 48h. Post-tratament trebuie evitate: expunerea excesivă la soare, radiații UV sau căldură, evitarea consumului de băuturi alcoolice.
Pacienții sunt sfătuiți să evite administrarea de aspirină sau produse antiinflamatorii nesteroidiene, cu cel puțin 3-5 zile înainte de realizarea tratamentului. Va fi redus astfel riscul de invinetire și sângerare a locului injectat.

Rezultatul este vizibil imediat și persistă în jur de 6-9 luni. Durata efectului depinde de cantitatea și calitatea filler-ului injectat, calitatea pielii, vârstă, modul de hidratare. La repetarea procedurii se constată persistența prelungită a produsului injectat.

Prin această procedură putem:

  • accentua conturul buzelor;
  • realiza un plus de volum al buzelor;
  • ridica colțurile gurii;
  • atenua ridurile verticale din jurul gurii;
  • accentua filtrul nazal.